Δυνατότητες και ευκαιρίες για τις ομάδες της Volley League μέσα στην οικονομική κρίση. Η περίπτωση του Φοίνικα Σύρου. - Πλιάτσικα, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Για τους οργανισμούς σήμερα το πιο βασικό μέλημα των στελεχών τους είναι η διαμόρφωση της στρατηγικής τους. Η διαμόρφωση στρατηγικής είναι βασική διαδικασία του στρατηγικού management. Αξιοποιεί τα στοιχεία του προηγούμενου σταδίου του στρατηγικού management που είναι η ανάλυση του περιβάλλοντος και δίνει την κατεύθυνση για την υλοποίηση της στρατηγικής, δημιουργώντας ένα σύνολο από αλληλένδετες ενέργειες και διαδικασίες. Εν μέσω κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί ένας οργανισμός να αποκτήσει μια ιδιαίτερη δυναμική ως προς την διαχείριση της κρίσης. Η παρούσα εργασία εξέτασε την περίπτωση του Φοίνικα Σύρου. Η έρευνα που έγινε με την μορφή συνεντεύξεων ανέδειξε το ότι η διοίκηση κατάφερε να έχει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο ως προς το μάνατζμεντ. Όμως υπάρχουν ακόμα σημεία βελτίωσης όπως είναι οι παροχές προς τους αθλητές.
Possibilities and opportunities for teams of Volley League during the economic crisis. The case of the Foinikas Syrou Team.
Keywords: Πετοσφαίριση - Διοίκηση και οργάνωση; Διαχείριση κρίσης; Volleyball - Management; Crisis management; Διαχείριση κρίσης; Φοίνικας Σύρου; Συνεντεύξεις; Crisis management; Foinikas Syrou Volleyball Team; Interviews