Οι εκπαιδευτικές καινοτομίες στο Νηπιαγωγείο: Η αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα. - Μάρκου, Κλεοπάτρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει τις απόψεις των νηπιαγωγών για τις εκπαιδευτικές καινοτομίες με έμφαση στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως ο διαδραστικός πίνακας στο νηπιαγωγείο. Μέσα από τη μελέτη των απόψεων των νηπιαγωγών, διερευνώνται τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή καινοτομιών στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική, καθώς και οι δυσκολίες ή εμπόδια που περιορίζουν την υιοθέτησή τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξιολόγηση της συμβολής του διαδραστικού πίνακα, στη συχνότητα και το είδος της χρήσης του μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου σήμερα καθώς και στις εκτιμήσεις των νηπιαγωγών για τις μελλοντικές τεχνολογικές εκπαιδευτικές καινοτομίες.
Αριθμός Εισαγωγής: 013946 cd
Keywords: Εκπαίδευση, Προσχολική -- Ελλάδα; Εκπαιδευτικές καινοτομίες -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική τεχνολογία -- Ελλάδα; Εκπαίδευση -- Επίδραση των τεχνολογικών καινοτομιών στην -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική αλλαγή -- Ελλάδα; Διαδραστικός πίνακας; Εκπαιδευτικές καινοτομίες; Καινοτομίες; Καινοτομίες στο νηπιαγωγείο; Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο νηπιαγωγείο