Η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στου δημόσιους οργανισμούς. Η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Λάτση, Βασιλική Π. (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2009)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή ασχολείται με την διερεύνηση της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ) στους Δημόσιους Οργανισμούς. Τα τελευταία χρόνια η ΔΟΠ αναγνωρίζεται ως ο Πλi.ον κατάλληλος τρόπος για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, καθώς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο Οργάνωσης, διοίκησης και αξιολόγησης με τη βοήθεια επιστημονικών συγγραμμάτων. Ο σκοπός της διατριβής είναι διττός: αφενός να προσφέρει μια θεωρητική προσέγγιση , αναλύοντας εκτενώς τις έννοιες της ΔΟΠ με τη βοήθεια επιστημονικών συγγραμμάτων και αφετέρου, αφού συνδυάσει τις παραδοσιακές πρακτικές διοίκησης με τις σύγχρονες μεθόδους που προτείνει η ΔΟΠ, στοχεύει να εντοπίσει τη μέθοδο εφαρμογής της ΔΟΠ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου . Από την έρευνα προέκυψε ότι η ΔΟΠ στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, καθώς υπάρχει απουσία κουλτούρας και βασικών υποδομών για την εφαρμογή της. Ειδικότερα, στη Περιφέρεια Πελοποννήσου κρίνεται αναγκαία η υιοθέτηση των αρχών της ΔΟΠ, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις των εκσυγχρονιστικών προ-yραμμάτων που υλοποιούνται για τη Δημόσια Διοίκηση.
Μ.Δ.Ε. 40
Keywords: Διοίκηση ολικής ποιότητας; Διοίκηση; Ολική ποιότητα; Δημόσιοι οργανισμοί; Δημόσια διοίκηση; Περιφέρεια Πελοποννήσου