Ανάπτυξη εκπαιδευτικού παιχνιδιού (ΓΡΙΦΟΜΠΟΤ) για κινητές συσκευές με λειτουργικό Android - Γιαζιτζίδου, Αρετή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Τα τελευταία χρόνια η επίδραση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής είναι μεγάλη. Έχει αλλάξει ο τρόπος εργασίας, επικοινωνίας, διασκέδασης αλλά και εκπαίδευσης με την χρήση όλο και περισσότερων τεχνολογιών πληροφορικής. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνονται με την χρήση υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου και μέσα από αυτά διασκεδάζουν ή εκπαιδεύονται. Οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς προσπαθούν να βρουν νέους αποτελεσματικότερους τρόπους μάθησης με την χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής. Αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες τεχνολογίες της πληροφορίας μπορεί να καταστήσει τους μαθητές ικανούς ώστε να παίρνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να τις χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας covid-19 φάνηκε η ανάγκη περισσότερων εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητές συσκευές, αφού είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμες συσκευές για την πλειοψηφία των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Το Γρίφομποτ αρχικά σχεδιάστηκε ώς ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι για μαθητές. Για τους λόγους όμως που αναφέραμε παραπάνω δημιουργήθηκε η ανάγκη για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές που θα είναι εύχρηστη και ευχάριστη για τους μαθητές. Μέσα από αυτή την εφαρμογή ο μαθητής θα μπορεί να επιλέγει το quiz του μαθήματος που επιθυμεί και μέσα από τα quiz να εξασκείτε, να αποκτά αυτοπεποίθηση, ενδιαφέρον για την μάθηση και να ενδυναμώνει την μνήμη του. Στόχος του παιχνιδιού είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του μαθητή και να εξασκηθεί ευχάριστα πάνω στην ύλη που έχει διδαχθεί στο σχολείο. Παράλληλα εκπαιδεύει στους μαθητές την έννοια του κώδικα με την χρήση διαδοχικών κινήσεων για την επίτευξη του στόχου σε κάθε κουίζ.
Μ.Δ.Ε. 88
Keywords: Διδασκαλία με τη βοήθεια υπολογιστη; Παιχνίδια υπολογιστών; Συστήματα κινητής επικοινωνίας; Android (Ηλεκτρονικές πηγές); Java (Γλώσσα προγραμματισμού); Teaching - Computer assisted instruction; Computer games; Wireless communication systems; Android (Electronic resourses); Java (Computer program language); Mobile computing; Android Studio; Java; Εφαρμογή για κινητές συσκευές; Εκπαιδευτικό Παιχνίδι; Γρίφομποτ; Mobile Application