Εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου επικοινωνίας μάρκετινγκ: Η περίπτωση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών(Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) - Μωυσιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να διερευνηθούν τα εργαλεία προβολής μάρκετινγκ που αξιοποιούνται από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και τις Κ.Α.Ε. για την αναγνωρισιμότητα και την εμπορικότητα των ομάδων και του πρωταθλήματος και να αναδειχθούν προτάσεις για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου επικοινωνίας μάρκετινγκ. Προς αυτό τον σκοπό διερευνήθηκαν οι απόψεις 8 ατόμων σχετικών με το αντικείμενο της έρευνας και πιο συγκεκριμένα στελεχών του Π.Σ.Α.Κ και του Ε.Σ.Α.Κ.Ε, υπευθύνων μάρκετινγκ του Ε.Σ.Α.Κ.Ε και των Κ.Α.Ε καθώς και αθλητών. Από την ανάλυση και ερμηνεία των συνεντεύξεων διαπιστώθηκε η αξιοποίηση των αθλητών και ποικίλων εργαλείων μάρκετινγκ, που ωστόσο, γίνεται αποσπασματικά. Για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου προγράμματος επικοινωνίας, προτάθηκε η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, με έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα και το μάρκετινγκ περιεχομένου, και η ανάπτυξη σχέσης μεταξύ των αθλητικών οργανισμών και των αθλητών με το κοινό, με στόχο την ενίσχυση της ικανοποίησης και αφοσίωσης των φιλάθλων, την προσέλκυση νέων φιλάθλων καταναλωτών και την ισχυροποίηση της θέσης της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης στις επιλογές του κοινού.
Implementation of an integrated marketing communication plan: The case of the Hellenic Basketball Clubs Association
Keywords: Καλαθοσφαίριση; Επικοινωνία στο μάρκετινγκ; Επικοινωνία στους οργανισμούς; Διαφήμιση; Επιχειρησιακά δίκτυα; Δημόσιες σχέσεις; Ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα; Basketball; Communication in marketing; Communication in organizations; Advertising; Business networks; Public relations; Online social networks; Επαγγελματική καλαθοσφαίριση; Επικοινωνία μάρκετινγκ; Μάρκετινγκ περιεχομένου; Κοινωνικά δίκτυα; Professional basketball; Marketing communication; Content marketing; Social media