Το θέατρο του καταπιεσμένου μέσα από τη θεατρική ομάδα Krila. Μια διαχρονική ματιά στην πορεία των πολύπλευρων δράσεών της. - Διαλιάτση, Γεωργία-Ραφαέλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Στόχος της παρούσας έρενας είναι να διερευνήσει λεπτομερώς και να αναδείξει την πολυσχιδή πορεία του θεατρικού οργανσιμού "Krila". Ένας καλλιτεχνικός και πολιτιστικός σύλλογος στην, γεμάτη ζωή και παλμό, Μπολόνια της Ιταλίας όπου τόσο τα μέλη του όσο και οι ιδρυτές του δραστηριοποιούνται και κινητοποιούνται εμπνευσμένα από τις αρχές και τα πιστεύω του μέγιστου καθοδηγητή τους, τον Augusto Boal. Μια θεατρική ομάδα με κοινό όραμα και στόχο τον έμπρακτο μετασχηματισμό της κοινωνίας, προσπαθεί να ενδυναμώσει τον άνθρωπο, αποσμεύοντάς τον από τις καταπιέσεις που οι κοινωνικές νόρμες συνειδητά ή ασυνείδητα του επιβάλλουν.
Keywords: Θέατρο - Παραγωγή και σκηνοθεσία; Θέατρο του Καταπιεσμένου; Augusto Boal; Δράμα στην εκπαίδευση; Θέατρο - Παραγωγή και σκηνοθεσία; Θέατρο του Καταπιεσμένου; Augusto Boal; Δράμα στην εκπαίδευση; Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση; Δραματική Τέχνη