Η Συνθήκη της Λωζάννης (24 Ιουλίου 1923): Αφετηρίες, διαπραγματεύσεις και προοπτικές - Τσιότρα, Πανωραία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Σε αυτή την εργασία προσπαθήσαμε να περιγράψουμε τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη Συνθήκη της Λωζάννης καθώς και στις διπλωματικές διεργασίες πριν την υπογραφή της. Στη συνέχεια παραθέσαμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβίασής της και στον επίλογο αναφερθήκαμε στο Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας και προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε το πνεύμα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου.
Keywords: Συνθήκη της Λωζάνης (1923); Ελλάδα -- Εξωτερικές σχέσεις -- Τουρκία; Τουρκία -- Εξωτερικές σχέσεις -- Ελλάδα; Βαλκανικοί πόλεμοι; Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος; Η Συνθήκη των Σεβρών; Μικρασιατική καταστροφή; Ανταλλαγή πληθυσμών; Ελευθέριος Βενιζέλος; Βασιλιάς Κωνσταντίνος; Σύνορα; Παραβιάσεις; Συνθήκη Λωζάννης; Balkan wars; World war I; The Treaty of Sevres; Asia minor disaster; Population exchange; Eleutherios Venizelos; King Constantine; Borders; Violations; Treaty of Lausanne