Η άσκηση ηγεσίας στο Δήμο Τρίπολης - Αλεξοπούλου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2009)
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αποτυπώσει το βαθμό επικοινωνίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού και να προσδιορίσει εάν και πώς η σχέση μεταξύ διευθυντικών στελεχών και δημοτικών υπαλλήλων μπορεί να βελτιώσει τους όρους διοίκησης. Η αξία της εσωτερικής επικοινωνίας για κάθε οργάνωση είναι δύσκολο να μετρηθεί. Ωστόσο κατανοώντας το περιβάλλον και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, δίνεται η δυνατότητα για άμεσες αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία στο εσωτερικό μιας οργάνωσης και να την αναδείξουν σε στρατηγικό εργαλείο διοίκησης, με σκοπό περαιτέρω ανάπτυξη, πρόοδο και προοπτική.
Μ.Δ.Ε. 50
Keywords: Ηγεσία; Τοπική αυτοδιοίκηση; Ηγέτης; Δήμος Τρίπολης; Ηγετική συμπεριφορά; Δημόσια διοίκηση; Επικοινωνία