Πρακτικές Ηγεσίας στη Basketball League - Πατρονάκη, Ευανθία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης παρατίθενται τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε για να εξετάσει την αντίληψη των εργαζόμενων σχετικά με την εφαρμογή των πρακτικών ηγεσίας στην STOIXIMAN.GR Basket League 2016-17. Η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας καθόρισε το πλαίσιο εφαρμογής, όσον αφορά τη συγκεκριμένη έρευνα, ενώ το ερωτηματολόγιο δομήθηκε με βάση αντίστοιχο προγενέστερης έρευνας για τη μελέτη των πρακτικών ηγεσίας σε έναν οργανισμό. Τα ευρήματα της έρευνας υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εφαρμογής των πρακτικών ηγεσίας στον οργανισμό που μελετάται, σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση των πεδίων των πρακτικών από τους εργαζόμενους του οργανισμού. Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει λεπτομερή αναφορά στα στάδια εφαρμογής της έρευνας, τη μεθοδολογία η οποία εφαρμόστηκε για την οργάνωση και την υλοποίηση της δειγματοληψίας, τις μεθόδους της στατιστικής ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν, την κριτική αξιολόγηση των ευρημάτων, καθώς και προτάσεις για τις μελλοντικές έρευνες σε αντίστοιχο αντικείμενο μελέτης.
Practices of Leadership at Basket League
Keywords: Ηγεσία; Καλαθοσφαίριση; Leadership; Basketball; Ηγεσία; Πρακτικές Ηγεσίας; Προφίλ Ηγέτη; Μετασχηματιστική Ηγεσία; Ηγεσία της Αλλαγής; Leadership; Practices of Leadership; Leaders Profile; Transactional Leadership; Transformational Leadership