Οι επιπτώσεις του Brexit στον τομέα της Ευρωπαϊκής πληροφόρησης - Θεοδώρου, Αντώνιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρέως γνωστού ως Brexit και συγκεκριμένα στις επιπτώσεις που θα επιφέρει η έξοδος στο τομέα της ευρωπαϊκής πληροφόρησης. Η ακολουθία των γεγονότων του Brexit πρόκειται να επηρεάσει τις επόμενες γενεές στη Γηραιά Ήπειρο σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας όπως στο εμπόριο, στη μετακίνηση ανθρώπων, στην οικονομία, στην ασφάλεια, στον ακαδημαϊκό κόσμο κ.ά. Ειδικότερα όμως, το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του Brexit στην ευρωπαϊκή πληροφόρηση, πρόκειται να σταχυολογηθούν και να παρουσιαστούν στην ανά χείρας ανάλυση, με τη χρήση εργαλείων της διοικητικής της διακινδύνευσης.
The impacts of Brexit on European intelligence
Keywords: Μεγάλη Βρετανία--Σχέσεις--Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Ασφάλεια, Διεθνής; Διαχείριση κινδύνου; Brexit; Ευρώπη; Δενδρική ανάλυση γεγονότων; Πληροφόρηση; Ανταλλαγή πληροφοριών