Η "Θεία Κωμωδία" μέσα από τα τετράδια σκηνοθεσίας του Romeo Castellucci. - Χελιώτη, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται μια εις βάθος προσέγγιση της σκηνικής απόδοσης της Θείας Κωμωδίας του Ρομέο Καστελούτσι. Η μελέτη επικεντρώνεται στα σκηνοθετικά τετράδια του δημιουργού, με στόχο την ανάλυση της δημιουργικής διαδικασίας που προηγήθηκε της υλοποίησης των τριών μερών της Θείας Κωμωδίας: Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος. Η αποκωδικοποίηση και ερμηνεία του καλλιτεχνικού αποτελέσματος επιτυγχάνεται μέσω της γενετικής ανάλυσης, η οποία αποκαλύπτει τη σκέψη του σκηνοθέτη από το γενέσθαι, την πρώτη ιδέα, μέχρι την σκηνική πραγμάτωσή της.
Keywords: Castellucci Romeo; Θεία κωμωδία; Socieatas Raffaello Sanzio; Θεατής; Τραγωδία; Σκηνοθεσία; Γενετική ανάλυση; Ρομέο Καστελούτσι, Socìetas Raffaello Sanzio (SRS), Θεία Κωμωδία, ζώο, θεατής, τραγικό, τετράδια σκηνοθεσίας, γενετική ανάλυση.