Οι κοινωνικές αλλαγές και η επίδρασή τους στις πολιτικές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων από ναρκωτικές ουσίες από το 1970 έως σήμερα στην Ελλάδα - Τσουράπα, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η αντιμετώπιση της εξάρτησης και των συνεπειών της χρήσης ναρκωτικών στη χώρα μας συμπίπτει χρονικά με την ευρωπαϊκή της πορεία και την ανάδειξη της προβληματικής του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι ενέργειες που αναλαμβάνονται παρακολουθούν τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και στρατηγικές και υλοποιούνται από τους φορείς που έχει ιδρύσει η πολιτεία με βασική αποστολή την καταπολέμηση των ναρκωτικών την θεραπεία των εξαρτήσεων και την επανένταξη. Η έκταση της περιόδου που επισκοπούμε χαρακτηρίζεται από παγκόσμιας κλίμακας αλλαγές που επιδρούν στην κοινωνία διαφοροποιούν τις ανάγκες και μετατοπίζουν τους στόχους. Η ανάληψη δράσεων που απαντούν στις νέες ανάγκες, ο συντονισμός και ο σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο επισκοπούνται μέσα από τις υπερεθνικές κατευθύνσεις, τις νομοθετικές ενέργειες, τις απολογιστικές εκθέσεις και την σχετική βιβλιογραφία.
Αριθμός Εισαγωγής: 013772 cd
Keywords: Ναρκωτικά -- Ελλάδα; Ναρκωτικά -- Κυβερνητική πολιτική -- Ελλάδα; Ναρκωτικά -- Κυβερνητική πολιτική -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Ναρκωτικά -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα; Κοινωνικός αποκλεισμός -- Ελλάδα; Ναρκομανείς -- Ελλάδα; Ναρκωτικά, Πρόληψή τους -- Ελλάδα; Ναρκωτικά; Εξάρτηση; Κοινωνικός αποκλεισμός σε συνδυασμό με ελληνική / ευρωπαϊκή πολιτική και στρατηγική; Drugs; Addiction; Social exclusion combined with Greek / European policy and strategy