Τα δημόσια έργα του Ελληνικού κράτους, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1955-1963) - Κούλης, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική διατριβή, η οποία έχει, ως θέμα «Τα δημόσια έργα του Ελληνικού κράτους, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 1955-1963», έχει, ως στόχο, να αναδείξει όλα τα δημόσια έργα, που πραγματοποιήθηκαν, εκείνη τη περίοδο και για τα οποία, σημαντικό ρόλο, είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ξεκινήσαμε, στο πρώτο κεφάλαιο, να αναγράφουμε τα γενικά βιογραφικά στοιχεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έπειτα, εισήλθαμε στο δεύτερο κεφάλαιο, όπου αναφερθήκαμε συνοπτικώς, στη πολιτική του σταδιοδρομία, μεταξύ των ετών, 1952-1955. Στο τρίτο κεφάλαιο, περιγράψαμε λεπτομερώς, όλα τα δημόσια έργα, που διενεργήθηκαν. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο, έγινε η αποτίμηση του έργου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Keywords: Καραμανλής, Κωνσταντίνος, 1907-1998; Ελλάδα -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 1952-1977; Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ος αιώνας; Δημόσια έργα -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ος αιώνας; Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής; Δημόσια έργα; Οδικό δίκτυο; Ανέγερση δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων; Αποξηραντικά - Εγγειοβελτιωτικά έργα; Τηλεπικοινωνίες; Εξηλεκτρισμός; Konstantinos G. Karamanlis; Public works; Road network; Construction of public and private buildings; Drainage - Land improvement projects; Telecommunications; Electrification