Κατάρτιση και Σύνταξη Προϋπολογισμού Δήμου Εμμανουήλ Παππά 2011-2017 - Μέλλιου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Ο προϋπολογισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία σχεδιασμού και ελέγχου των δραστηριοτήτων του Ο.Τ.Α. για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Με τον προϋπολογισμό οι Ο.Τ.Α. μπορούν να προβλέψουν την πορεία τους, να ερμηνεύσουν τις οποιεσδήποτε αλλαγές στα οικονομικά τους μεγέθη και να πάρουν γρήγορες αποφάσεις σε περιπτώσεις προβλημάτων που εμφανίζονται στο οικονομικό περιβάλλον τους. Η παρούσα διπλωματική αφορά την κατάρτιση και σύνταξη του προϋπολογισμού, του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, των οικονομικών ετών 2011-2017 και πως η διαχείριση πεπερασμένων πόρων θα εξασφαλίσουν τη συνεχή παροχή υπηρεσιών που συνδέεται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων κάτω από τις πιεστικές ανάγκες και την αυξημένη ζήτηση που προκαλεί η κοινωνικοοικονομική κρίση.
Municipality of Emmanouil Pappa Training and Budgeting 2011-2017
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Προϋπολογισμός; Διοίκηση και οργάνωση; Λήψη αποφάσεων; Προϋπολογισμός; Ελάχιστο κόστος λειτουργίας; Αριθμοδείκτες; Λειτουργική αυτοδυναμία