Μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας από το "Δασικό Χάρτη" ως παρεχόμενη δημόσια υπηρεσία - προϊόν - Μοιρασγεντή, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η παγκοσμιοποίηση και η οικονομική ανταγωνιστικότητα, ως χαρακτηριστικά της σημερινής εποχής, επιτάσσουν την ενδυνάμωση αλλά και την επικαιροποίηση των σχέσεων του πολίτη με τον θεσμό της διοίκησης. Η σχέση αυτή πρέπει πλέον να ορίζεται με κριτήρια ποιοτικά, αποδοτικά, αποτελεσματικά, μετρήσιμα, που λειτουργώντας ως ασφαλιστική δικλείδα θα συμβάλλει σε μια κοινωνία υψηλών προδιαγραφών. Η εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι απαιτήσεις των καιρών ορίζουν μια νέα φιλοσοφία Διοίκησης, μια νέα αντίληψη στην διακυβέρνηση των κοινωνιών, που θα στοχεύει στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών με την ενεργό συμμετοχή όλων. Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες που τους διακατέχουν (π.χ. κινητικές) έχουν κάθε δικαίωμα στην εύκολη και αποδοτική εξυπηρέτηση. Η ανάγκη της άριστης εξυπηρέτησης των πολιτών, θα πρέπει να αποτελεί και ένα από τα κύρια ζητήματα προτεραιοτήτων, τοποθετώντας την στο επίκεντρο του άξονα της πολιτικής. Κατά συνέπεια οι διοικητικές διαδικασίες θα πρέπει να σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών. Η μέτρηση της ικανοποίησης των χρηστών μιας υπηρεσίας, αποτελεί ένα εργαλείο διοίκησης και λειτουργίας ενός οργανισμού, που με πελατοκεντρική δράση στοχεύει στην αξιολόγηση και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Αντικείμενο της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η Μέτρηση και ο προσδιορισμός του συνολικού βαθμού Ικανοποίησης των πολιτών από το Δασικό Χάρτη ως Παρεχόμενη Δημόσια Υπηρεσία – Προϊόν και η διερεύνηση της ποιότητας του, μέσω των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, καθώς και την παράθεση συμπερασμάτων και προτάσεων επί των αποτελεσμάτων. Ο Δασικός Χάρτης παρουσιάζει για τον πολίτη την ιδιομορφία του συνδυασμού της ψηφιακής δημόσιας υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανάρτησης των δασικών χαρτών και υποβολής ενστάσεων - αντιρρήσεων, όσο και της παραδοσιακής επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία.
Μ.Δ.Ε. 272