Διοίκηση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση - Ραντίτσα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά μέσα και τους τρόπους που μπορεί να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο και η παιδεία γενικότερα. Παρόλα αυτά οι περισσότερες από τις απόψεις αυτές συγκλίνουν στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στην αναγκαιότητα εφαρμογής της στην εκπαίδευση. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εξαγωγή ποιοτικής έρευνας με στόχο τη διερεύνηση των στάσεων και απόψεων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας σχετικά με τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις ως προς τους παράγοντες που συντελούν στην επιτυχή εφαρμογή της ΔΟΠ στη σχολική μονάδα και των αναγκαίων προϋποθέσεων για την επιτυχή επίτευξη της, από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Αριθμός Εισαγωγής: 011587-011588 cd
Keywords: Εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική αξιολόγηση -- Ελλάδα; Διοίκηση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση; Σχολική διοίκηση και οργάνωση