Βαθμός ικανοποίησης πελατών κλάδος εμπορίου: Μελέτη περίπτωσης - Βαλέσης Α.Ε. Τρίπολη - Μουρούτσου, Ασημίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Βαθμός Ικανοποίησης πελατών στον κλάδο του εμπορίου – Μελέτη περίπτωσης Βαλέσης Α.Ε.» στοχεύει στη μέτρηση της ικανοποίησης των πελατών που απευθύνονται για την ικανοποίηση των αναγκών τους στην εταιρεία γενικού εμπορίου Βαλέσης Α.Ε. Για την υλοποίηση της παρούσας χρησιμοποιήθηκαν δευτερογενή στοιχεία τα οποία προήλθαν από την βιβλιογραφική ανασκόπηση και παράλληλα πρωτογενή δεδομένα που προήλθαν από την πρωτογενή ποσοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητή. Με τη βοήθεια ερωτηματολογίου το οποίο διανεμήθηκε σε πελατολόγιο της συγκεκριμένης επιχείρησης ο ερευνητής συγκέντρωσε πληροφορίες και δεδομένα πολύ σημαντικά για την μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πελάτων της Βαλέσης Α.Ε. Μέσω των αποτελεσμάτων της έρευνας μετρήθηκε τόσο ο γενικός βαθμός ικανοποίησης των πελατών της Βαλέσης Α.Ε., όσο και περαιτέρω παραγόντων που επηρεάζουν της ικανοποίηση των πελατών της. Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της μελέτης αλλά και το θεωρητικό μέρος από την βιβλιογραφική ανασκόπηση απορρέουν συμπεράσματα που αναλύονται στο τελευταίο κεφάλαιο της παρούσης στοχεύοντας στην βελτίωση των παραγόντων που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης των πελατών της συγκεκριμένης εταιρείας.
Μ.Δ.Ε. 434
Keywords: Ικανοποίηση καταναλωτή; Εμπόριο; Εταιρείες Εμπορίου-Ελλάδα-Αρκαδία-Τρίπολη; Consumer satisfaction; Commerce; Trading companies-Greece-Arcadia-Tripoli; Ικανοποίηση πελατών; Εταιρεία γενικού εμπορίου; Παράγοντες επίδρασης ικανοποίησης πελατών; Customer satisfaction; General trading company; Customer satisfaction influencing factors