Η χρήση του ελαιολάδου στην κοσμετολογία - Κούμπλα, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιάσει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στη χρήση καλλυντικών για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή και καταγράφονται τα συστατικά και τα χαρακτηριστικά του ελαιοκάρπου. Ακόμα, καταγράφεται η χημική σύσταση του ελαιολάδου, η σύνθεση των λιπαρών του οξέων, καθώς και τα ασαπωνοποίητα και σαπωνοποιήσιμα συστατικά του. Επίσης, καταγράφονται οι αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, καθώς και η θετική του επίδραση σε διάφορες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Πιο αναλυτικά, παρουσιάζεται η σημασία της χρήσης του ελαιολάδου στην κοσμετολογία, καταγράφονται οι διαφορετικές ποιότητες και οι ευεργετικές του ιδιότητες για το ανθρώπινο δέρμα. Ακόμα, παρουσιάζεται η χρήση του ελαιολάδου στην παρασκευή σαπουνιών, καθώς και οι μέθοδοι παρασκευής τους. Τέλος, καταγράφονται τα οφέλη του ελαιολάδου στην επιδερμίδα του ανθρώπου και οι τρόποι αντιμετώπισης του ξηρού, του λιπαρού και του ώριμου δέρματος.
The use of olive oil in cosmetology
Αρ. Εισ.: 03 cd
Keywords: Ελαιόλαδο; Ποιότητα ελαιολάδου; Ελαιόλαδο -- Κοσμετολογία; Ελαιόλαδο; Κοσμετολογία; Καλλυντικά; Σαπούνι; Επιδερμίδα