Το προφίλ διακινδύνευσης της Ελλάδος στην εξωτερική πολιτική μετά την οικονομική κρίση του 2009 - Τσάκαλος, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει το προφίλ διακινδύνευσης της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική. Συγκεκριμένα, η μελέτη εστιάζει στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας ως πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και πώς αυτή μετεβλήθη μετά την οικονομική κρίση του 2009. Στη συνέχεια, με βάση τη μεταβολή αυτή θα παρουσιαστούν οι Δυνατότητες και οι Αδυναμίες της Ελλάδας, καθώς και οι Ευκαιρίες και οι Απειλές που αυτή αντιμετωπίζει στα υποσυστήματα των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.
The risk outlook of Greece in foreign policy after the financial crisis of 2009
Keywords: Άμυνα--Ελλάδα; Ελλάδα--Εξωτερικές σχέσεις; Στρατηγική; Ελληνική αμυντική πολιτική; Ελληνική εξωτερική πολιτική; Προφίλ διακινδύνευσης; SWOT Analysis