Οικονομετρική ανάλυση για τις επίπτωση της ύφεσης στους κοινωνικούς δείκτες στις χώρες της Ευρώπης με τεχνικές panel data - Βασιλόπουλος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Η παρούσα εργασία ολοκληρώθηκε και εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των σπουδών μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομικής Ανάλυσης» του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Η εργασία περιλαμβάνει μια προσπάθεια προσδιορισμού των μελλοντικών τιμών του δείκτη οικονομικής ανισότητας Gini. Η προσπάθεια αυτή έγινε με αφορμή την αυξητικές τάσεις που παρατηρήθηκαν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008. Σε συνδυασμό με αρκετές έρευνες που αποδίδουν έντονη κριτική στις πολικές λιτότητας και της περιοριστικής δημοσιονομικής οικονομικής πολιτικής.
Μ.Δ.Ε.59
Keywords: Οικονομετρία; Econometrics; Οικονομετρική ανάλυση; Econometric analysis; Δείκτης Gini