Αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η περίπτωση των ΚΕΠ - Καρτσάκη, Ερασμία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Σε αυτή την εργασία γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης των δομών και των θεσμών των ΟΤΑ και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Παρουσιάζεται συνοπτικά η διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το νόμο 3852/2010 «Καλλικράτης», ενώ αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αναφέρονται λοιπόν οι θεσμοί διαβούλευσης και διαφάνειας, οι κοινωνικές δομές των ΟΤΑ και αναλύεται η περίπτωση των ΚΕΠ με ερωτηματολόγιο σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από την συγκεκριμένη υπηρεσία. Η έρευνα αφορά τα «μεγαλύτερα» ΚΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γίνεται στατιστική ανάλυση όλων των αποτελεσμάτων. Τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης μπορούν να βελτιωθούν με την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με την συμμετοχή όλων μας για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, και με την υιοθέτηση αξιών ,όπως η αλληλεγγύη και γενικότερα με μια αλλαγή στην κουλτούρα μας, θα μπορέσουμε να κάνουμε τις συνθήκες στη χώρα που ζούμε καλύτερες.
Μ.Δ.Ε. 109
Keywords: Δημόσια Διοίκηση; Τοπική αυτοδιοίκηση; Διαδίκτυο (Internet) στη δημόσια διοίκηση; Τοπική αυτοδιοίκηση; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση