Το φορολογικό καθεστώς στις χώρες με συστηματική υψηλή ανάπτυξη: Υψηλή ή χαμηλή φορολογία και κοινωνικό κράτος - Γεωργακοπούλου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παγκόσμια οικονομία από το 2008 έως και σήμερα ταλανίζεται από τη χρηματοπιστωτική κρίση η οποία μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σε ύφεση για πολλές οικονομίες με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες. Εντούτοις αρκετές χώρες στην Ευρώπη αλλά και συνολικά στο κόσμο κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τη κρίση αυτή άμεσα και μάλιστα μετά από λίγα δύσκολα χρόνια να παρουσιάσουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε σύγκριση πάντοτε με άλλες χώρες. Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετηθεί το φορολογικό καθεστώς σε χώρες όπου παρουσιάζουν συστηματικά υψηλή ανάπτυξη και το όλο πλαίσιο να μελετηθεί γύρω από την αξία και την αποτελεσματικότητα του κοινωνικού κράτους.
Μ.Δ.Ε. 251
Keywords: Φορολογία; Κρίση; Οικονομία; Ευρώπη; Ανάπτυξη; Κοινωνικό κράτος