Ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου για την δημιουργία λογισμικού διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων. Μελέτη περίπτωσης, γήπεδα αντισφαίρισης - Καρπούζη, Ολυμπία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα εργασία σχετίζεται με την εφαρμογή ¨My Tennis Play¨ η οποία δημιουργήθηκε για την ηλεκτρονική κράτηση γηπέδων αντισφαίρισης. Αρχικά στην εργασία παραθέτονται στοιχεία για τον αθλητισμό, τα οφέλη της άσκησης και συγκεκριμένα για την αντισφαίριση ένα άθλημα που προέρχεται από τις βασιλικές οικογένειες του μεσαίωνα. Στην συνέχεια βλέπουμε την ιστορία του τένις και πως αυτό εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια τόσο παγκόσμια όσο και σε Ελληνικό επίπεδο. Το τένις αποτελούσε πάντα ένα από τα κορυφαία αθλήματα αλλά τα τελευταία χρόνια με τις ελληνικές παρουσίες στον χώρο αλλά και τον covid έγινε ευρύτερα γνωστό. Μετά την πανδημία το κενό στην αγορά ,κυρίως την ελληνική για την ύπαρξη web base εφαρμογών κρατήσεων, ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Έπειτα από έρευνα παρουσιάζονται μερικές ήδη υπάρχουσες εφαρμογές για τον σκοπό αυτό άλλες πιο γενικές σε χρήση πολλών αθλημάτων άλλες πιο εξειδικευμένες. Το My Tennis Play στοχεύει αρχικά στην αποκλειστική χρήση της εφαρμογής από σωματεία, tennis club ή δήμους στο άθλημα της αντισφαίρισης. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη στη χρήση της εφαρμογή που θα διατίθεται τόσο σε ιστοσελίδα όσο και σε εφαρμογή για κινητές συσκευές. Στην εργασία αναλύεται η ιδέα της εφαρμογής , η υλοποίησή της μέχρι τώρα , οι λειτουργίες της με εικόνες από την ίδια την εφαρμογή στην αρχική της μορφή, αλλά και βελτιώσεις που επιδέχεται μέσα στις οποίες εντάσσεται και η χρήση της σε όλο και περισσότερα αθλήματα. Στόχος της εφαρμογής είναι να αποτελέσει ένα εργαλείο για κάθε αθλητή του τένις ώστε να κάνει την εμπειρία του με το άθλημα ακόμα πιο ευχάριστη και εύκολη. Τέλος γίνονται μερικές προτάσεις για μελλοντική έρευνα.
Business plan development for the creation of sports facility management software. Case study, tennis courts
Keywords: Αθλητικές εγκαταστάσεις - Διοίκηση και οργάνωση; Γήπεδα αντισφαίρισης - Διοίκηση και οργάνωση; Νέες τεχνολογίες; Εφαρμογή λογισμικού - Ανάπτυξη; Sports facilities - Management; Tennis courts - Management; New technologies Application; software - Development; Νέες τεχνολογίες; Δημιουργία λογισμικού; Διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων; Γήπεδα αντισφαίρισης; Μελέτη περίπτωσης; New technologies; Software development; Sports facility management; Tennis courts; Case study