Χρηματοοικονομική Ανάλυση των Δήμων: Ιάσμου, Μαρώνειας - Σαπών, Μύκης Μετά την Εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη - Ζυμταρούδη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Το πρόγραμμα Καλλικράτης είναι η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, η οποία στοχεύει στην αποκέντρωση, στην εξοικονόμηση πόρων, στη δημιουργία ισχυρών αναπτυξιακών θεσμών και στη λειτουργική αυτοδυναμία των δήμων, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να αναλάβουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση και ερμηνεία των οικονομικών καταστάσεων των Δήμων Ιάσμου, Μαρώνειας-Σαπών και Μύκης, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν και να κατανοήσουν την οικονομική τους κατάσταση και την χρηματοοικονομική τους διάρθρωση. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη χρησιμοποίηση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων των συγκεκριμένων Δήμων και συγκεκριμένα στους Ισολογισμούς και στις Καταστάσεις Αποτελεσμάτων Χρήσης. Τα συμπεράσματα τα οποία εξήχθησαν έδειξαν ότι οι εν λόγω Δήμοι παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες.
Financial Analysis of the Municipalities of Iasmos, Maronia - Sapes, Miki After Applying Kallicrates Law
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Οικονομικά; Τοπική αυτοδιοίκηση--Προϋπολογισμός; Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Χρηματοοικονομική; Χρηματοοικονομική ανάλυση; Αριθμοδείκτες; Ισολογισμός; Κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης