Μεταρρυθμίζοντας τους κοινωνικούς οργανισμούς των ΟΤΑ: Εφαρμογή πιλοτικής δράσης για γυναίκες Ρομά, εκτός δομής, από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, στο Δήμο Καρδίτσας - Βελεσιώτου, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Βασικό μέλημα της εργασίας είναι η παρουσίαση της πιλοτικής πρότασης εφαρμογής «δράσης εκτός δομής», για τις γυναίκες Ρομά που κατοικούν στον οικισμό της Μαύρικας, στην Καρδίτσα, από μια δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία παρέχει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, και ενός σχεδίου αλλαγών στην οργάνωση και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία της. Περιγράφεται, ο οργανισμός που θα υλοποιήσει την προτεινόμενη πιλοτική δράση, και με την αξιοποίηση σχετικής έρευνας, η υφιστάμενη κατάσταση στην ελληνική και τοπική πραγματικότητα, της κοινότητας των Ρομά. Στο πλαίσιο αυτό, παρατίθενται βασικά στοιχεία που περιγράφουν την έννοια, τη μορφή και τη μέθοδο εφαρμογής.
Reforming the Social Organizations of the Local Authorities: Implementing a pilot streetwork action for Roma women, by the Women’s Centre of Karditsa, at the Municipality of Karditsa
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Κοινωνικός αποκλεισμός; Κοινωνικά προβλήματα; Κοινωνική πολιτική; Κοινωνικός αποκλεισμός; Κοινωνική ένταξη; Κοινωνική ενσωμάτωση; Μεταρρύθμιση