Προοπτικές και Επιπτώσεις των Έργων που πρόκειται να αναληφτούν στο Νομό Λακωνίας - Γρουμπού, Στυλιανή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η εργασία αυτή έχει ως στόχο την καταγραφή , ενημέρωση και διευκρίνηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 στην Ελλάδα. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, βασικός στόχος της εργασίας είναι η διερεύνηση των πτυχών αυτών του ΕΣΠΑ που διαμορφώνουν ένα περιβάλλον καλύτερο για την ελληνική κοινωνία , σε μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύει η Ελλάδα από το 2009 και έπειτα. Γίνεται σαφές ότι το πρόγραμμα ακολουθεί συγκεκριμένους στόχους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών όπου και εφαρμόζετε καθώς και των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα, την εξάλειψη κάθε οικονομικής ανισότητας που μπορεί ενδεχομένως να έχει παρουσιαστεί κατά την περίοδο της κρίσης και τέλος τους τρόπους που οι ανισότητες αυτές ελαχιστοποιούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Βασικό παράδειγμα στην εργασία αυτή αποτελεί ο Νομός της Λακωνίας, καθώς μετά από μελέτη βιβλιογραφική και διαδικτυακή και στη συνέχεια με έρευνα μέσω συνεντεύξεων σε συγκεκριμένους φορείς του Νομού, καταγράφονται τα αποτελέσματα του προγράμματος κατά την περίοδο εφαρμογής του.
Prospects and impact of projects to be carried out in Lakonia
Keywords: ΕΣΠΑ; Πελοπόννησος; Προοπτικές & επιπτώσεις; Peloponnese; Projects & impacts