Εκτίμηση Διακινδύνευσης και Διαχείριση Κρίσεων Τρομοκρατικών Επιθέσεων: Η Περίπτωση της Γαλλίας – Νοέμβριος 2015 - Κατρατζής, Λουκάς (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Σκοπός της διπλωματικής διατριβής είναι η κατανόηση της θεωρίας διαχείρισης κρίσεων και εκτίμησης απειλών μέσα από την ανάλυση περιπτωσιολογικής μελέτης. Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Για τη βέλτιστη κατανόηση αναλύονται το προφίλ και η στρατηγική των τρομοκρατών, τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας που είχε ήδη λάβει η Γαλλία, καθώς και τα μέτρα που έλαβε κατά τη διάρκεια και μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Για την έρευνα χρησιμοποιούνται πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές, δηλαδή στατιστικά δεδομένα σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δ. Ευρώπη και στη Γαλλία κατά τα έτη 2014 και 2015, αποφάσεις, αναφορές και διατάγματα της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και δημοσιεύσεις και συγγράμματα εξειδικευμένων αναλυτών και επιστημόνων στη τρομοκρατία και τη διαχείριση κρίσεων.
Risk Assessment and Crisis Management in Terrorist Attacks: The Case of France – November 13th 2015
Keywords: Τρομοκρατία; Τρομοκρατία--Γαλλία; Διαχείριση κινδύνου; ISIS; Τρομοκρατία; Διαχείριση κρίσεων; Abaaoud; Abdeslam