Η πολιτική για την εκπαίδευση των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ελλάδα: Υφιστάμενοι περιορισμοί και προκλήσεις μεταρρύθμισης. - Σαλαβράκου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης έχει αναδειχθεί σε ακρογωνιαίο παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης. Επίσης να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης καθώς και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα και τη διοικητική μεταρρύθμιση. Υποστηρίζουμε ότι η εκπαίδευση των δημόσιων υπαλλήλων αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά των προσπαθειών ανάπτυξης του ανθρώπινου παράγοντα και ένα σημαντικό εργαλείο για την υποστήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης. Στα κεφάλαια που ακολουθούν, στόχος της παρούσας εργασίας καθίσταται η διερεύνηση της θέσης που έχουν στους δημόσιους οργανισμούς οι έννοιες του νέου δημόσιου μάνατζμεντ όπως: Οργανωσιακή μάθηση, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Δια Βίου Eκπαίδευση, Στρατηγική Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων.
The policy for the education of Public Servants in Greece. Existing limits and challenges of reform
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Δημόσιοι υπάλληλοι--Ελλάδα; Δημόσιοι υπάλληλοι--Ελλάδα--Επιμόρφωση; Διοικητικό δίκαιο--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση; Επιμόρφωση; Αξιολόγηση; Στρατηγική επιμόρφωση; Διοίκηση ολικής ποιότητας