Η Νοσηρότητα του πληθυσμού στις Μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο και το εισόδημα - Βαθρακέα, Ελένη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Για την μελέτη και την ανάλυση της έρευνας θα παρουσιαστεί και θα εξεταστεί η νοσηρότητα του πληθυσμού σε 8 Μεσογειακές χώρες και σε 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες παρουσιάζουν κοινά γεωγραφικά και όχι μόνο στοιχεία, και κατά πόσο αυτή επηρεάζεται από το επίπεδο μόρφωσης και από το εισόδημα των ανθρώπων. Αυτές είναι μόνο δύο από τις πολλές και βασικές παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη όταν κάποιος θέλει να μελετήσει το επίπεδο υγείας των ανθρώπων και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται και στα δύο φύλα (άνδρες και γυναίκες) και στις ηλικιακές ομάδες άνω των 16 ετών για 10 διαδοχικά έτη από το 2010 έως και το 2019, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Γραμμικής Παλινδρόμησης. Βασική πηγή των στοιχείων της έρευνας είναι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat και τα στοιχεία αυτά είναι υπολογισμένα σε ποσοστά
Keywords: Μάθηση και μόρφωση; Εισόδημα, Κατανομή του; Μεσόγειος, Περιοχή της; Νοσηρότητα; Μορφωτικό επίπεδο; Εισόδημα; Μεσογειακές Χώρες; Υγεία; Ποιότητα Ζωής