Ο ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων στη Διά Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση των Εργαζομένων - Κυρίτσης, Δημήτρης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε μια ποιοτική έρευνα που περιλάμβανε συνεντεύξεις με 5 άτομα που εκπροσωπούν τους κοινωνικούς εταίρους και 5 άτομα που ήταν επιμορφούμενοι. Από αυτήν την έρευνα προέκυψαν τα εξής γενικά συμπεράσματα: Και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και οι επιμορφούμενοι αναγνωρίζουν τη σημασία της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ανάπτυξη των εργαζομένων και την προσαρμογή στις αλλαγές του εργασιακού περιβάλλοντος. Οι επιμορφούμενοι εκφράζουν την ανάγκη για βελτίωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και να παρέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις στους εργαζόμενους. Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρουν την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τους, προκειμένου να προωθηθεί η διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση και να αναπτυχθούν αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Οι συνεντεύξεις αποδεικνύουν ότι η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί απαιτούν συνεχή προσαρμογή και εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτά τα συμπεράσματα προέκυψαν από τις συνεντεύξεις και παρέχουν μια καλή βάση για την κατανόηση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων στη διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτά τα συμπεράσματα βασίζονται στις απόψεις και τις εμπειρίες των συνεντευξιαζόμενων και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Η ανάλυση των δεδομένων βασίστηκε στην ποιοτική προσέγγιση, καθώς οι ηχογραφήσεις και οι σημειώσεις από τις συνεντεύξεις αναλύθηκαν συστηματικά και θεματικά για την εύρεση κοινών μοτίβων, τάσεων και θεμάτων που προέκυπταν από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων. Οι κατηγορίες και οι θεματικές ενότητες προέκυψαν από την επανειλημμένη ανάγνωση και ακρίβεια των δεδομένων.
The Role of Social Partners in the Lifelong Education and Training of Employees
Αριθμός Εισαγωγής: 013715 cd
Keywords: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση ενηλίκων -- Ελλάδα; Επαγγελματική εκπαίδευση -- Ελλάδα; Επαγγελματική κατάρτιση -- Ελλάδα; Επαγγελματική επιμόρφωση -- Ελλάδα; Αγορά εργασίας -- Ελλάδα; Επαγγελματικά προσόντα -- Πιστοποίηση -- Ελλάδα; Κοινωνικοί εταίροι; Δια βιου εκπαίδευση; Κατάρτιση; Συνεργασία; Τεχνολογία; Ανάγκες εκπαίδευσης; Εργαζόμενοι; Προσαρμογή; Ανάπτυξη δεξιοτήτων; Social partners; Lifelong learning; Training; Collaboration; Technology; Education needs; Workers; Adaptation; Skill development