Οργάνωση Κοινωνικών Δομών του Δήμου Θεσσαλονίκης ενάντια στη Φτώχεια - Μπισκιτζή, Ευφροσύνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία διεξήχθη στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση και ανάλυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Θεσσαλονίκης ενάντια στη Φτώχεια, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παροχής προς τις ομάδες των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Από την έρευνα συλλέχθηκαν στοιχεία από βιβλιογραφία/διαδικτυακές πηγές και από επικοινωνία/συνομιλία με αρμόδιο προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών/Κοινωνικών Δομών, μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εθελοντές, σχετικά με τα προγράμματα δράσης των Κοινωνικών Δομών που υφίστανται έως τώρα.
Organization of Social Structures of the Municipality of Thessaloniki against Poverty
Keywords: Φτώχεια--Ελλάδα; Κοινωνικός αποκλεισμός--Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί; Οικονομική κρίση--Ελλάδα; Φτώχεια; Κοινωνική πολιτική; Οικονομική κρίση; Δήμος Θεσσαλονίκης; Δομές