Η Δημόσια Χρηματοδότηση στα Πολιτικά Κόμματα και πόσο Επηρεάζεται η Ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα - Δρούγα, Χαρίκλεια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Τα πολιτικά κόμματα θεωρούνται απαραίτητα για τις σύγχρονες δημοκρατίες καθώς με την ύπαρξη και δράση τους στην πολιτική σκηνή και διακυβέρνηση αποτελούν βασικά στοιχεία της πολιτικής σταθερότητας. Η παρούσα εργασία, ασχολείται με μια διερεύνηση της αυξανόμενης τάσης του κράτους να παρεμβαίνει στη σύγχρονη πολιτική του κόμματος. Πρώτα, διερευνά τη δραστηριότητα και συμπεριφορά των κομμάτων στην Ευρωπαϊκή δημοκρατία συζητώντας την εμπειρική πρακτική καθώς και τα πρότυπα της κομματικής ρύθμισης. Δεύτερον, εξετάζει την αυξημένη διαθεσιμότητα δημόσιας χρηματοδότησης για τα πολιτικά κόμματα από συγκριτική άποψη ενώ ταυτόχρονα διερευνά τα κίνητρα για την εισαγωγή της υπό το πρίσμα συγκεκριμένων αντιλήψεων της δημοκρατίας του κόμματος. Για την υλοποίηση της εργασίας και για τον προσδιορισμό του βαθμού της ικανοποίησης των πολιτών απέναντι στη δημόσια χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα, δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο και απευθύνθηκε σε Έλληνες πολίτες άνω των δεκαοχτώ ετών οι οποίοι έχουν την ικανότητα και το δικαίωμα της ψήφου σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, εθνικές εκλογές καθώς και ευρωεκλογές.
Μ.Δ.Ε. 254
Keywords: Πολιτικά Κόμματα; Δημόσια Χρηματοδότηση; Δημόσιος Τομέας; Έρευνα