Management στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα & Αξιολόγηση Υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα - Παντιώρας, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή, όπου οι πόροι (ανθρώπινοι, υλικοί, οικονομικοί κλπ) λιγοστεύουν, το μάνατζμεντ τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα καλείται να αποτελέσει τη λύση αφενός στα προβλήματα που προκαλούνται και αφετέρου τη θρυαλλίδα που θα οδηγήσει σε μια έκρηξη προόδου και οικονομικής ευρωστίας ολόκληρη τη κοινωνία. Με την παρούσα εργασία γίνεται μια ανασκόπηση του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στις προοπτικές που δημιουργούνται με το Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ (ΝΔΜ) για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του δημοσίου. Προσπαθεί να ανακαλύψει τα εσωτερικά προβλήματα του δημόσιου τομέα και να προτείνει λύσεις διαμέσου της αξιοκρατικής αξιολόγησης των υπαλλήλων. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν αναλύοντας τους προαναφερόμενους όρους συναρτώμενους από τις ανάγκες της εποχής αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.
Management in the Public and Private Sector & Evaluation of Employees in the Public Sector
Keywords: Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Εργασιακή πολιτική--Αξιολόγηση; Αξιολόγηση προσωπικού; Δημόσιος τομέας; Νέο δημόσιο μάνατζμεντ; Μάνατζμεντ; Δημόσια διοίκηση; Αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα; Κοινό πλαίσιο αξιολόγησης