Το αθλητικό μάρκετινγκ και ο ρόλος του διαδικτύου ως μέσο προώθησής του - Σκουτελάκου, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Ο αθλητισμός συγκεντρώνει εκατομμύρια ανθρώπους ταυτόχρονα σε ένα συγκεκριμένο χώρο ή γύρω από αυτό. Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, ο αθλητισμός είναι κάτι που αποδίδει πρόσβαση σε μια μεγάλη πελατειακή βάση ταυτόχρονα. Η ερμηνεία και μελέτη του αθλητικού μάρκετινγκ αλλά και το πως το διαδίκτυο και ειδικότερα τα κοινωνικά μέσα μπορούν να συμβάλουν στην προώθησή του. Ο σχεδιασμός της παρούσης μελέτης, οριοθετείτε στο ερευνητικό αντικείμενο που αναφέρεται σχετικά στη ερμηνεία και μελέτη του αθλητικού μάρκετινγκ αλλά και το πως το διαδίκτυο και ειδικότερα τα κοινωνικά μέσα μπορούν να συμβάλουν στην προώθησή του. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 40 άτομα, εργαζόμενοι σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής της Αθήνας. Με βάση την σύσταση του δημιουργού της έρευνας, η οποία αποτελείται από δύο τμήματα και ένα βιογραφικό φύλλο με σύντομα ερωτήματα σχετικά με τη δημογραφία και τη συμμετοχή της έρευνας. Το 72,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν κληθεί αθλητές του ομίλου τους να συμμετάσχουν σε προωθητικές ενέργειες ενώ το υπόλοιπο 27,5% απάντησε αρνητικά, το σύνολο των ερωτηθέντων δήλωσαν πως ο αθλητικός τους όμιλος διαθέτει χώρο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βοηθούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προώθηση του αθλήματος. Οι διαδικτυακές αθλητικές πλατφόρμες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στις μέρες μας. Αυτή η εργασία παρέχει στον κάθε αναγνώστη αναλυμένες πληροφορίες από βιβλία, άρθρα και πηγές διαδικτύου, από τα βασικά της ίδρυσης μιας διαδικτυακής επιχείρησης έως μια γενική οδηγία που βασίζεται σε πραγματικά αποτελέσματα και τη θεωρία που μελετήθηκε σχετικά.
The Sports marketing and the impact of internet on its promotion
Keywords: Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Μάρκετινγκ; Αθλητισμός - Δημόσιες σχέσεις; Πωλήσεις - Διοίκηση και οργάνωση; Διαφήμιση; Μέσα μαζικής ενημέρωσης και αθλητισμός; Sports - Marketing; Social media - Marketing; Sports - Public relations; Sales management; Advertising; Mass media and sports; Αθλητικό μάρκετινγκ; Διαδίκτυο; Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Sports marketing; Internet; Social Media