Στρατηγικός σχεδιασμός των κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών - Σμυρνής, Νικόλαος Γ. (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί το ζήτημα του στρατηγικού σχεδιασμού των Οργανισμών και ειδικότερα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η εργασία χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη, το θεωρητικό και το ερευνητικό. Στο θεωρητικό κομμάτι αναλύεται η έννοια της στρατηγικής, καθώς και η αναγκαιότητα εφαρμογής της, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι τρεις βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις της συγκεκριμένης έννοιας. Το δεύτερο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει μια πρωτογενή έρευνα σκοπός της οποίας είναι η διερεύνηση της διαχείρισης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της είναι η διερεύνηση του στρατηγικού σχεδιασμού των ΚΕΠ. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν συμπεραίνουμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας τους. Επιπλέον, συμπεραίνουμε ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων ακολουθεί τους σωστούς τρόπους εκτέλεσης των εργασιών τους και δρουν με βάση προκαθορισμένα όρια και διαδικασίες, αλλά χρησιμοποιώντας πάντα την εμπειρία τους.
Μ.Δ.Ε. 204
Keywords: Στρατηγικός σχεδιασμός; Στρατηγική; Στρατηγική χαμηλού κόστους; Στρατηγική διαφοροποίησης; Στρατηγική niche; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών