Ο εμπνευσμένος Έλληνας Μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950) - Πυρομάλη, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η διπλωματική αυτή εργασία, η οποία εκπονείται στο πλαίσιο της περαίωσης του μεταπτυχιακού κύκλου των σπουδών μου, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της «Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας: Νέες Θεωρήσεις και Προοπτικές» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει ως θέμα: «Ο εμπνευσμένος Έλληνας Μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950)» και θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση διαφορετικών πτυχών αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας. Αναμφίβολα, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στον χώρο των θετικών επιστημών. Ο Έλληνας μαθηματικός είχε τέτοια αντίληψη για τη μαθηματική δημιουργία που κατόρθωσε να είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους μαθηματικούς όλων των εποχών.
Keywords: Καραθεοδωρή , Κωνσταντίνος , 1873-1950; Μαθηματικοί -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή; Μαθηματικά; Φυσική; Επιστήμη; Γενική Θεωρία Σχετικότητας; Θεωρία των Συναρτήσεων; Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία; Αξιωματική Θεμελίωση Θερμοδυναμικής; Constantinos Caratheodory; Mathematics; Physics; Science; General Theory of Relativity; Albert Einstein; Theory of Functions; Greek Mathematical Society; Official Foundation of Thermodynamics