Στρατηγικός σχεδιασμός των Κ.Ε.Π. - Τριανταφυλλοπούλου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός στη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί πλέον ανάγκη. Ο διεθνής ανταγωνισμός ασκεί πιέσεις σε όλες τις χώρες για αύξηση της παραγωγικότητας και καλύτερη διαχείριση της ανάπτυξης. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός δημιουργεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις που τίθενται ως στόχοι. Η επίτευξή τους μας οδηγεί στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και αυξάνει την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις νέες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις. Η διπλωματική αυτή εργασία στοχεύει να αναδείξει τη σημασία του Στρατηγικού Σχεδιασμού και να αποδείξει ότι η μέχρι τώρα εφαρμογή του στα Κ.Ε.Π. έχει οδηγήσει την υπηρεσία να είναι ένας επιτυχημένος θεσμός. Εστιάζει στους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π. οι οποίοι και είναι οι πλέον αρμόδιοι να μας δώσουν έγκυρες απαντήσεις βασισμένες στην εμπειρία τους και στην καθημερινότητά τους. Η εργασία φιλοδοξεί να παρουσιάσει την άποψή τους για το Στρατηγικό Σχεδιασμό που έχει εφαρμοστεί, που εφαρμόζεται και την αξιολόγηση του. Επίσης επιδιώκει να παρουσιάσει και την άποψη τους για τις ικανότητές τους, στην εφαρμογή καθημερινών διαδικασιών σε συνάρτηση με την ραγδαία ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σκοπός της είναι να αναδείξει την ανάγκη ύπαρξης Στρατηγικού Σχεδιασμού στα Κ.Ε.Π. και να παρουσιάσει τα οφέλη που έχουν προκύψει μέσα από τη υλοποίηση των στόχων. Στόχος της είναι να παρουσιάσει την αντίληψη των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π. για το Στρατηγικό Σχεδιασμό και πως έχει επιδράσει στο φορέα. Μέσω του ερωτηματολογίου και της ανάλυσης SWOT, εντοπίστηκαν τα δυνατά, τα αδύνατα σημεία, οι απειλές και οι ευκαιρίες του φορέα. Με κριτήριο την πολυετή εμπειρία και την 22ετή ύπαρξη των Κ.Ε.Π. προτάθηκαν δράσεις προς επίτευξη, ώστε να επιδράσουν στη βελτίωση εξυπηρέτησης του πολίτη.
Strategic planning of Citizens' Service Centers (KEP).
Αρ. Εισ.: 122 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Διαδίκτυο στη δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού -- Ελλάδα; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) -- Ελλάδα; Κ.Ε.Π.; Στρατηγικός σχεδιασμός; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών; K.E.P.; Strategic planning; Citizen's Sesvice Centers