Αποτίμηση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ - Αχειλαρά, Αριστέα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η αποτίμηση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς η βελτίωση της ποιότητας του συγκεκριμένου οργανισμού θα αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται. Στόχος είναι μέσω της συγκεκριμένης εργασίας να εφαρμοστούν καινοτόμες ιδέες οι οποίες θα ενισχύσουν την ποιότητα του οργανισμού και θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο μελετά διαφορετικούς παράγοντες που είναι άμεσα εξαρτώμενοι από την ποιότητα υπηρεσιών. Η δειγματοληψία ήταν τυχαία και οι συμμετέχοντες ήταν 87 αθλητές και προπονητές από 17 Αθλητικά Σωματεία του Κάνοε-Καγιάκ, εντός και εκτός Αττικής. Η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS και του Microsoft Excel. Οι αθλητές και οι προπονητές, οι οποίοι αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας, επεσήμαναν κύρια σημεία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων αυτών, τα οποία χρήζουν βελτίωσης. Η έρευνα έδειξε πως υπάρχουν στατιστικά σημαντικές διαφορές σε έξι (6) παράγοντες: α) εγκαταστάσεις εξοπλισμός, β) παρεχόμενες υπηρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ (ΕΟΚΚ), γ) επικοινωνία, δ) παρεχόμενες υπηρεσίες Σωματείου, ε) κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού, στ) διοργάνωση αγώνων της ΕΟΚ-Κ ως προς το επίπεδο σημαντικότητας και του βαθμού ικανοποίησης από αυτούς. Επιπλέον, έγινε ανάλυση στον αριθμό συμμετοχών σε διοργανώσεις της Ομοσπονδίας, η οποία έδειξε πως διαχρονικά ο αριθμός αθλητών και συμμετεχόντων σωματείων μειώνεται. Τέλος, με τη μελέτη οικονομικών αριθμοδεικτών έγινε προσπάθεια αποτύπωσης της οικονομικής κατάστασης της Ομοσπονδίας κατά την τελευταία πενταετία.
Evaluation of the effectiveness of Hellenic Canoe Kayak Federation
Keywords: Αποτίμηση αποτελεσματικότητας; Ποιότητα; Κάνοε-καγιάκ; Ικανοποίηση; Effectiveness assessment; Quality; Canoe-kayak; Satisfaction