Το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου των ενδιαμέσων διαχειριστικών αρχών στην Ελλάδα - Αλεξανδρή, Ιωάννα Τ. (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Τα πλαίσια στήριξης που λαμβάνει η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή επιτροπή τα διαχειρίζεται με ένα σαφές και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παρακολούθησης και ελέγχου προκειμένου να τα απορροφήσει. Στην παρούσα εργασία μου περιγράφω, αναλύω και αξιολογώ το σύστημα διαχείρισης της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Επιβεβαιώνω την αποτελεσματικότητα του και τη δυνατότητα βελτίωσης του κυρίως με την αποκέντρωση και την απλοποίηση των διαδικασιών αλλά και με την εκπαίδευση του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την διανομή ερωτηματολογίου στις αρμόδιες αρχές. Στη συνεχεία αναζητήσω το σύστημα διαχείρισης της επόμενης προγραμματικής περιόδου του νέου ΕΣΠΑ. Διαπιστώνω δε ότι οι ανωτέρω βελτιώσεις λαμβάνουν χώρα στο προτεινόμενο νέο ΕΣΠΑ.
Μ.Δ.Ε.141
Keywords: Επιχειρησιακά προγράμματα; Διαχείριση προγραμμάτων; Σύστημα διαχείρισης