Επιχειρηματική Ευφυΐα και Δίκαιο Προκλήσεις για το σύγχρονο νομοθέτη - Δαλαβούρας, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αναλύει τη σύνδεση μεταξύ επιχειρηματικής ευφυΐας, τεχνολογίας και νομικών προκλήσεων στο πλαίσιο της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Με την εισαγωγή στην έννοια της επιχειρηματικής ευφυΐας, εξετάζεται η ιστορική εξέλιξη, η χρήση νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική, καθώς και οι νομικές προϋποθέσεις για τη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς περί προστασίας δεδομένων. Αναδεικνύονται οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν στον επιχειρηματικό κόσμο από αυτήν την αλληλεπίδραση. Προκύπτει η ανάγκη για ενίσχυση των νομικών πλαισίων προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η καλύτερη ρύθμιση της χρήσης της τεχνολογίας. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η σημασία της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ηθικές πτυχές και τις επιπτώσεις της επιχειρηματικής ευφυΐας. Φτάνοντας στο τέλος, εξετάζεται η αντιμετώπιση των προκλήσεων και η εύρεση κοινών λύσεων που θα προωθήσουν την εξέλιξη και την καινοτομία στον επιχειρηματικό τομέα. Μέσα από αυτήν την περιορισμένη ανάλυση, δίνεται έμφαση στις πολυδιάστατες πτυχές της επιχειρηματικής ευφυΐας και της σημασία της σε έναν κόσμο που διαμορφώνεται από την τεχνολογία.
Business Intelligence and Law: Challenges and legal aspects
Keywords: Επιχειρηματική Ευφυΐα; Προκλήσεις για το σύγχρονο νομοθέτη; Τεχνητή Νοημοσύνη; Business Intelligence; Challenges and legal aspects