Η συμβολή του Manager στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον - Γεωργίκος, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η επίτευξη των οργανωτικών στόχων βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στο όραμα που διατυπώνεται από τα ανώτερα στελέχη. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι χωρίς ικανό καπετάνιο, ένα πλοίο παρασύρεται άσκοπα, αποτυγχάνοντας να χαράξει μια σωστή πορεία. Η ανώτερη διοίκηση χρησιμεύει ως η κατευθυντήρια πυξίδα για έναν οργανισμό, παρέχοντας κατεύθυνση και σκοπό. Η ανεπάρκεια πολλών οργανισμών συχνά πηγάζει από τις βαθιές αποτυχίες της ανώτατης διοίκησης τους. Αυτή η εργασία στοχεύει να διευκρινίσει την έννοια της διαχείρισης διερευνώντας παράλληλα τη σχέση μεταξύ διαχείρισης ποιότητας και διοίκησης. Επιπλέον, εξετάζει τα ιεραρχικά επίπεδα διαχείρισης εντός των οργανισμών, δίνοντας έμφαση στην επιταγή της συνέργειας για βέλτιστη απόδοση. Οι λειτουργίες αυτών των βαθμίδων διαχείρισης υπογραμμίζονται για τον αντίκτυπό τους στις συνολικές οργανωτικές λειτουργίες. Οι επιτυχημένοι οργανισμοί συνήθως καθοδηγούνται από έμπειρους διευθυντές που κατανοούν τις περιπλοκές της οργανωτικής διαχείρισης. Επιπλέον, αυτή η συζήτηση εμβαθύνει στους διάφορους ρόλους που εκπληρώνει η ανώτερη διοίκηση, αντλώντας πληροφορίες από το μοντέλο του Mintzberg.
The Manager's contribution to the modern business environment
Μ.Δ.Ε. 116
Keywords: Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Ηγεσία; Management; Διοίκηση και οργάνωση; Διοίκηση επιχειρήσεων; Μάνατζερ; Διοίκηση; Φεγιόλ; Σχεδιασμός; Manager; Management; Fayol