Δημόσια διοίκηση, διοικητικό δίκαιο και νομολογία - Γαρμπή, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Αντικείμενο της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι η συμμόρφωση της δημόσιας διοίκησης στην ελληνική νομολογία και ειδικότερα στις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται αφενός από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αφετέρου από τα Διοικητικά Δικαστήρια. Πρόκειται για ένα ζήτημα με θεωρητικά θεμέλια το οποίο, όμως, έχει σημαντικές προεκτάσεις και δυσχέρειες στην πράξη. Παρουσιάζεται το νομικό πλαίσιο στο οποίο εδράζεται η υποχρέωση αυτή για συμμόρφωση, το νομικό καθεστώς που την διέπει και οι μορφές εκδήλωσής της αλλά και παραβίασης της. Κυριότερος στόχος της παρούσης είναι να καταδείξει αφενός την διαχρονικότητα του φαινομένου της μη συμμόρφωσης ή της καθυστέρησης συμμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης στις διοικητικές δικαστικές αποφάσεις και αφετέρου την δυνατότητα αντιμετώπισής του με καίριες παρεμβάσεις.
Public administration, administrative law and case law
Αρ. Εισ.: 190 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Διοικητικό δίκαιο -- Ελλάδα; Ανεξάρτητες διοικητικές αρχές -- Ελλάδα; Συνήγορος του Πολίτη -- Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση; Συμμόρφωση; Νομολογία; Συνήγορος του Πολίτη; Public administration; Compliance; Case-law; The Greek Ombudsman