Χρηματοοικονομική Ανάλυση των Εισηγμέμων στο Χ.Α. Εταιριών του Κλάδου της Ακτοπλοΐας - Γκάτσος, Σπύρος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αποτελεί την εφαρμογή της θεωρίας της ανάλυσης των λογιστικών καταστάσεων στις εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών του ακτοπλοϊκού κλάδου. Μέσω αυτής της ανάλυσης επιδιώκουμε την ανάλυση του οικονομικού και τουριστικού περιβάλλοντος, το οποίο επηρεάζει με άμεσο τρόπο τον συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, επιδιώκουμε την ανάλυση του ακτοπλοϊκού κλάδου, μέσω των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων του. Επίσης, κάνουμε την ανάλυση των λογιστικών καταστάσεων των εταιρειών μέσω των σημαντικότερων αριθμοδεικτών για την χρονική περίοδο 2010-2016, ενώ εξάγουμε και τα κατάλληλα συμπεράσματα, μέσω της διεξαγωγής προβλέψεων για το 2017.
Μ.Δ.Ε. 231
Keywords: Ανάλυση λογιστικών καταστάσεων; Αριθμοδείκτες; Κάθετη ανάλυση; Ακτοπλοΐα; Ναυτιλία