Αθλητικός τουρισμός πολιτική και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο ρόλος των αθλητικών διοργανώσεων μικρής κλίμακας στη βιώσιμη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. - Κουδουνάς, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στην παρούσα βιβλιογραφική εργασία γίνεται μελέτη σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στους τόπους υποδοχής, εξετάζεται ο ρόλος της πολιτικής και ερευνάται η σημαντικότητα των αθλητικών διοργανώσεων μικρής κλίμακας στην αειφόρο ανάπτυξη. Για την κατανόηση των παραπάνω ζητημάτων αναλύονται οι έννοιες και οι τυπολογίες του αθλητικού τουρισμού καθώς και ο αντίκτυπος των αθλητικών διοργανώσεων τουρισμού στους τόπους υποδοχής, παρουσιάζονται τα ζητήματα της πολιτικής και της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού καθώς και οι έννοιες της αειφορίας. Στα συμπεράσματα παρουσιάζονται οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης που αναφέρονται στη διατήρηση και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος των τόπων φιλοξενίας, τη διαφύλαξη της κοινωνικής ευημερίας και πολιτιστικής κληρονομιάς και στη δημιουργία εσόδων, θέσεων εργασίας και ευκαιριών στο οικονομικό επίπεδο. Αναδεικνύεται ως σημαντικός ρόλος της πολιτικής στη βιώσιμη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και διαπιστώνονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι διοργανώσεις μικρής κλίμακας για την παραγωγή αποτελεσμάτων βιώσιμης ανάπτυξης σε οικονομικό, κοινωνικό-πολιτιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
Sport Tourism Policy and Sustainable Development. The role of small scale sport events for the sport’s tourism sustainable development.
Keywords: Αθλητισμός και τουρισμός; Εναλλακτικός τουρισμός; Βιώσιμη ανάπτυξη - Περιβαλλοντικές απόψεις; Αθλητισμός και τουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητισμός και τουρισμός - Στρατηγικός σχεδιασμός; Αθλητισμός και τουρισμός - Οικονομικές απόψεις; Sports and tourism; Alternative tourism; Sustainable development - Environmental aspects; Sports and tourism - Management; Sports and tourism - Strategic planning; Sports and tourism - Economic aspects; Αθλητικός τουρισμός; Βιωσιμότητα; Αθλητικές διοργανώσεις μικρής κλίμακας.; Αντίκτυπος; Sport Tourism; Sustainability; Small scale sport events; Impacts