Η έννοια της αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα σε έναν οργανισμό ή επιχείρηση - Φίλης, Δημήτρης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό την έρευνα για την σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας, εντός και εκτός ενός οργανισμού. Στην εργασία, ερευνώνται όλα τα απαραίτητα δομικά στοιχεία που πρέπει να πραγματοποιεί ένας οργανισμός έτσι ώστε να μπορεί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του, στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του περιβάλλον. Η εργασία αποσαφηνίζει έννοιες όπως η δημιουργία, η σημασία και η επίδραση του εταιρικού αφηγήματος, η σύνδεση του οράματος και των στόχων μίας εταιρείας με την επικοινωνιακή στρατηγική και επιτυχία της, καθώς και οι τρόποι ανάπτυξης ειλικρινών και αποτελεσματικών σχέσεων με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ενός οργανισμού. Τα δύο πρώτα κεφάλαια εστιάζουν στην βιβλιογραφία των παραπάνω εννοιών και πρακτικών, ενώ το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας, στοχεύει μέσω ενός πραγματικού παραδείγματος επικοινωνίας, στο οποίο ο γράφοντας έχει συμμετάσχει ενεργά από την πρώτη μέρα υλοποίησης του, να αποσαφηνίσει και να απεικονίσει με απλό, μεστό και κατανοητό τρόπο την σημασία της θεωρίας που αναπτύσσεται στα δύο πρώτα κεφάλαια.
The concept of effective communication within an organization or business
Keywords: Επιχειρησιακή επικοινωνία; Επικοινωνία στη διοίκηση και οργάνωση; Επικοινωνία στους οργανισμούς; Εταιρείες - Δημόσιες σχέσεις; Business communication; Communication in management; Communication in organizations; Corporations - Public relations; Επικοινωνία; Εταιρικό αφήγημα; Δημόσιες σχέσεις; Communication; Corporate narrative; Public relations