Σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος συγκομιδής ενέργειας - Σκριβάνος, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Οι πηγές συγκομιδής ενέργειας (energy harvesting) χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές, της υγείας, σε τεχνολογίες αιχμής (wsn), στην καθημερινή ζωή, στον τομέα των καυσίμων – μετακινήσεων κλπ. λόγω της ικανότητας τους να συλλέγουν την ενέργεια που είναι διαθέσιμη στο περιβάλλον τους (πχ. ηλιακή, θερμική κλπ.). Η ανάγκη για λιγότερο κόστος παροχής ενέργειας στην καθημερινή ζωή είναι μεγάλη έτσι γίνεται μία προσπάθεια για εναλλακτική ενέργεια. Η άντληση υδρογόνου από νερό και η κατασκευή μίας ΄΄ υδρογόνο – γεννήτριας ΄΄ είναι μία τέτοια πηγή ενέργειας, η οποία μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε καύσιμο (θερμική, μηχανική, ενέργεια κλπ). Σε αυτή τη διπλωματική εργασία κατασκευάστηκε και πραγματοποιήθηκε η ανάπτυξη ενός συστήματος παραγωγής υδρογόνου για την τροφοδοσία μηχανών εσωτερικής καύσεως (ΜΕΚ). Το σύστημα που υλοποιήθηκε αποτελείται από πλάκες ανοξείδωτου χάλυβα, ηλεκτρολύτη, υλικά κατασκευής, και άφθονο νερό. Τα πειραματικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την επιτυχή λειτουργία του συστήματος που αναπτύχθηκε.
Μ.Δ.Ε. 49
Keywords: Πηγές ενέργειας; Power resources; Hho; Hydrogen; Υδρογόνο; Οξυγόνο; Παραγωγή; Καινοτομία; Harvesting; Συγκομιδή; Ενέργεια; Άντληση; Δημιουργία; Κατασκευή; Μηχανή εσωτερικής καύσης; Ποτάσα; Καυστική; Ηλεκτρόλυση; Συσσωρευτές; Πάνελ; Καλώδια; Υδροξείδιο του καλίου; Stainless steel; Ανοξείδωτο ατσάλι; Wsn; Wbsn; Pwm; Power; Modulator; Ηλεκτρόλυση; Καύση; Pulse; Κάλιο; Αμπέρ; Βολτ; Γεννήτρια; Harvesting; Μηχανική ενέργεια; Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια; Γεωθερμία; Χημική ενέργεια; Ηλεκτρική ενέργεια; Μηχανική ενέργεια; Θερμική ενέργεια; Πυρηνική ενέργεια; Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια; Pvc