Οι Έξυπνες Πόλεις ως απόρροια του Νέου Δημόσιου Μάνατζμεντ και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς συνδυάζεται η ευφυΐα με τη νέα διακυβέρνηση; Τί ισχύει στην πράξη; - Γεωργακοπούλου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Αυτή η εργασία επιχειρεί να μελετήσει την έννοια του Νέου Δημόσιου Μάνατζμεντ στην Ελλάδα και τον τρόπο λειτουργίας του σε επίπεδο Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ερευνάται η μετάβαση του ελληνικού δημοσίου και των Ο. Τ. Α. στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες υπεισέρχονται στην καθημερινότητα της Αυτοδιοίκησης και ο ρόλος της Ψηφιακής Μετάβασης ως μοχλός ανάπτυξης της Καινοτομίας. Τέλος, παρουσιάζεται το φαινόμενο των Έξυπνων Πόλεων στον ελλαδικό χώρο, μέσω της σύγκρισης καινοτόμων δήμων της χώρας.
Αριθμός Εισαγωγής: 013763 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Διοίκηση και οργάνωση; Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδιασμός -- Ελλάδα; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση -- Ελλάδα; Διαδίκτυο στη δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Ψηφιακή επικοινωνία -- Ελλάδα; Καινοτομία; Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ; Έξυπνες πόλεις; Ψηφιακή διακυβέρνηση