Αξιολόγηση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και διερεύνηση επίδρασης παραμέτρων ποιότητας στην πρόθεση συμπεριφοράς - Σαπέρας, Δωρόθεος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η αξιολόγηση των αθλητικών υπηρεσιών που λαμβάνουν οι θεατές στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και παράλληλα η διερεύνηση της επίδρασης της ποιότητας των υπηρεσιών στην συμπεριφορά των φιλάθλων. Για την εκπλήρωση του σκοπού πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα σε (Ν = 100) φιλάθλων, που είχαν παρακολουθήσει έστω μια φορά αγώνα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Η κλίμακα SPORTSERV χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών. Η συμπεριφορική πρόθεση (αφοσίωση) των θεατών μετρήθηκαν με τη χρήση των δύο μεταβλητών (πρόθεση επαναγοράς και επικοινωνία από στόμα σε στόμα). Από την άλλη η ταύτιση με την ομάδα του Ολυμπιακού μετρήθηκε με βάση το αν ο φίλαθλος είχε στην κατοχή του εισιτήριο διαρκείας. Τα αποτελέσματα της παραγοντικής ανάλυσης και οι τιμές του συντελεστή Cronbach Alpha απέδειξαν την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του ερωτηματολογίου. Σύμφωνα με τα κύρια αποτελέσματα της έρευνας υπάρχει υψηλός βαθμός ικανοποίησης από την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο βαθμός ταύτισης των φιλάθλων με την ομάδα – γήπεδο επηρεάζει τη συμπεριφορική τους πρόθεση (αφοσίωση). Όλες οι διαστάσεις ποιότητας – φυσικό περιβάλλον, ανταπόκριση, πρόσβαση, ασφαλείας, εκτός από την διάσταση «αξιοπιστία» επηρεάζουν την πρόθεση των φιλάθλων να διαδώσουν θετικές πληροφορίες για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του γηπέδου. Από την άλλη η πρόθεση επαναγοράς (ξαναεπίσκεψη του γηπέδου) επηρεάζεται και από τις πέντε διαστάσεις της κλίμακας SPORTSERV. Οι πρακτικές και οι θεωρητικές συνέπειες των αποτελεσμάτων συζητούνται στην παρούσα εργασία.
Evaluation of service quality at the stadium “G. Karaiskakis” and explore of the impact of quality parameters in behavioural intention
Keywords: Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Επικοινωνία στο μάρκετινγκ; Sports - Marketing; Communication in marketing; Συμπεριφορά καταναλωτών; Consumer behavior; SPORTSERV; Ποιότητα; Συμπεριφορική πρόθεση; Πρόθεση επαναγοράς; Ταύτιση; Quality; Behavioural intention; Repurchase intention; Identity