Εφαρμογή της αστικής ατζέντας και ο ρόλος των ελληνικών ΟΤΑ - Σπανουδάκη, Ζαμπία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το θέμα της εφαρμογής της αστικής ατζέντας και το ρόλο των ελληνικών ΟΤΑ και ολοκληρώθηκε μέσα από πέντε κεφάλαια, όπου πιο αναλυτικά το πρώτο ανέλυσε το θέμα της ατζέντας και της διάσκεψης ΟΗΕ για το ανθρώπινο ενδιαίτημα Habitat III Quito και τη συμφωνία του Παρισιού σε σχέση με το κλίμα. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο εστίασε στην αστική ατζέντα της Ευρώπης. Το τρίτο αναφέρθηκε στην έκθεση για την πολιτική συνοχή εστιάζοντας στο θέμα της απασχόλησης και της ανεργίας και στις επενδύσεις της ενεργειακής πολιτικής αλλά και τις εθνικές δημόσιες επενδύσεις δεν έχουν ανακάμψει πλήρως ακόμη . Λόγος έγινε για τη πολιτική συνοχής και το μέλλον της Ευρώπης. Το τέταρτο κεφάλαιο εστίασε στο ρόλο των διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής . Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. και στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη αναφορικά με το ΕΣΠΑ. Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αναφέρθηκε στο μέλλον της πολιτικής συνοχής
Application of the urban agenda and the role of the Greek Local Authorities
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Περιφερειακός προγραμματισμός; Αστική ανάπτυξη; Αστική ατζέντα; Επιχειρησιακά προγράμματα; Εργασιακή απασχόληση; Πολιτική συνοχή