Σύνδεση της αποδοτικότητας με την ικανοποίηση των εργαζομένων - Μελέτη περίπτωσης των νομών Αρκαδίας και Αργολίδας - Σούρσος, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά την παρακίνηση των εργαζομένων και έχει ως στόχο τη διερεύνηση των παραγόντων που την ενεργοποιούν καθώς και την εξέταση του βαθμού της ικανοποίησης που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν από την εργασία τους. Αρχικά, γίνεται μία αναφορά στην αξία του ρόλου που έχει ο εργαζόμενος μέσα στη διαδικασία της παραγωγικής διαδικασίας και κατόπιν, ακολουθεί μία προσπάθεια προσδιορισμού των ενεργειών που καλείται να ασκήσει η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε να διαχειριστεί τον κάθε εργαζόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται ορισμένες από τις σημαντικότερες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την εργασιακή παρακίνηση. Ύστερα, επιχειρείται μία ανάλυση της ικανοποίησης που αισθάνονται οι σημερινοί Έλληνες εργαζόμενοι, μέσω της συλλογής ερωτηματολογίων από εργαζόμενους του νομού Αρκαδίας και του νομού Αργολίδας. Στο τελευταίο μέρος, προτείνεται μία σειρά από ιδέες που σκοπό έχουν την ενίσχυση της συνολικής ικανοποίησης που αντιλαμβάνονται οι Έλληνες εργαζόμενοι στις μέρες μας.
Μ.Δ.Ε. 107
Keywords: Ικανοποίηση στην εργασία; Job satisfaction; Εργασιακή ικανοποίηση; Job satisfaction; Παρακίνηση εργαζομένων; Motivation; Ερωτηματολόγιο; Questionnaire